Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 30-11-15 16:21:26

HuurderHulp
Gebruikers
Geregistreerd: 30-11-15
Posts: 1

Wel of niet in gebreke van huur?

De situatie is als volgt:

Met een paar mensen anderhalf jaar geleden via een woonbemiddelaar een woning gehuurd van verhuurder X.

Dit ging lang goed, totdat we brieven van de bank ontvingen aan X gericht, waarbij bleek dat hij geen hypotheek betaalde.
De bank ging uiteindelijk over tot executieveiling van de woning, en heeft aangegeven dat de woning blijkbaar illegaal aan ons werd verhuurd door X (De bank had geen toestemming gegeven voor verhuur).

Op dat moment hebben wij, zodra duidelijk was dat ons contract illegaal was, geen huur meer betaald tot aan de executiedatum. We hebben 2 maanden niet meer betaald.
Nu wil verhuurder X ons in gebreke stellen voor die 2 maanden huur.


Hoe zit deze situatie precies? Kan hij ons dwingen die 2 maanden alsnog te betalen? In het huurcontract van ons met X stond duidelijk vermeld dat X verklaarde volledige toestemming te hebben om de woning te verhuren (wat dus niet zo is).
Is het nu zo dat wij niets te maken hebben met het wel of niet illegale verhuren en hebben wij alleen een contract met X waaraan wij moeten voldoen (en dus betalen)?
Of zijn wij in ons recht dat het contract illegaal was, en zodra de bank aangaf dat het illegaal was het contract dus ontbonden is vanwege die regel die erin stond dat X verklaarde met toestemming te verhuren, oftewel wij hoeven die laatste 2 maanden nu niet meer te betalen?

Voor ons een lastige situatie, aangezien X dreigt beslag te leggen op onze salarissen en dat van onze garantstellers (is dit uberhaupt mogelijk?)


Graag hoor ik of iemand mij hier meer duidelijkheid over kan geven?

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB