Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Rechtenforum: Alle andere onderwerpen » De voordelen van pre-nalatenschapsmediation? » 29-05-15 08:55:17

irisvangalen
Reacties: 1

‘’Als de één schreeuwt, zal de ander harder schreeuwen.’’ We zien en horen het steeds vaker in de maatschappij. Onderlinge ruzie over de nalatenschap van onze dierbaren. Het verdelen van erfenissen is nou eenmaal niet het makkelijkst.  Veel mensen kiezen ervoor om naar een mediator te gaan en dit conflict op te lossen. Dit is vaak een emotioneel proces, zeker nadat een dierbare pas nog is overleden. De nalatenschapsmediator zorgt ervoor dat de onderlinge irritaties bespreekbaar worden gemaakt.  Maar wat nou als men ervoor kiest om dit proces in gang te zetten, voordat de desbetreffende persoon overlijdt?

Toch ben ik benieuwd of het daadwerkelijk handiger is om dit proces te ondergaan wanneer de persoon in kwestie nog in leven is. Vaak is  het gesprek over de dood en de nalatenschap een taboe, maar het is toch ideaal dat de erflater hierbij betrokken is en hiervan kennis neemt. Daarnaast heeft de aanstaande erflater ook een actieve rol in het proces en ik denk dat dit een belangrijk voordeel is.  Nalatenschapsmediation vóór het overlijden is bedoeld om problemen te voorkomen in plaats van ze op te lossen. Veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in legal mediation geven hier de voorkeur aan. Hoe denken jullie over nalatenschapsmediation en pre-nalatenschapsmediation?

Forum footer

Powered by FluxBB