Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Huurrecht » Achtergelaten zaken oud-huurder » 28-06-15 00:43:03

CW93
Reacties: 1

Hallo allemaal,

via deze weg hoop ik wat juridisch advies in te winnen over een situatie die recent op mijn pad is gekomen. Het is weliswaar niet heel dringend, maar ik zou het toch fijn vinden om te weten hoe ik er juridisch voor sta.

Vanaf 15 maart 2015 huur ik een studentenkamer. De vorige huurder is 1 maart verhuisd naar een andere woning. In het huurcontract met de verhuurder staat dat er sprake is van een gestoffeerde kamer (dus inclusief vloerbedekking en gordijnen). Toen ik de kamer heb bezichtigd samen met de (toen nog) huurder en de huisbaas, werd mij door de huurder verteld dat de destijds aanwezige gordijnen door hem waren aangeschaft en opgehangen. De oude gordijnen had hij blijkbaar de kelder gelegd. Hij vroeg mij enkele dagen later of ik de gordijnen die toen in de kamer ophingen niet van hem wilde kopen. Dit heb ik toen vriendelijk bedankt en ik heb verder niks meer van de huurder vernomen. Toen ik 2 weken later (15 maart) mijn spullen naar mijn nieuwe kamer verhuisde, verwachte ik dat de gordijnen er dus niet meer zouden hangen. Dit was echter niet het geval. Hij heeft de gordijnen gewoon laten hangen, zonder mij hiervan op de hoogte te brengen. Hij heeft ook niet meer aangegeven dat hij de gordijnen terug wilde of dat hij ze later nog zou komen ophalen. In mijn ogen had hij ze gewoon achtergelaten. 

Ik was dan ook zeer verbaasd toen ik vandaag ineens een sms kreeg van de oud-huurder, 4 maanden na oplevering van de kamer, met de vraag of hij zijn gordijnen even kon komen ophalen. Ben ik nu verplicht hem zijn gordijnen weer terug te geven? Graag jullie mening hierover!

Forum footer

Powered by FluxBB