Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Consumentenrecht » Niet verleende korting » 11-08-15 11:10:46

Jeffrey
Reacties: 1

Goedemiddag,

Afgelopen maanden bij keukenzaak geweest voor een nieuwe keuken. Na een mooie onderhandelingsspel 48% korting bedongen.
Vervolgens ook geregeld dat ik dit percentage korting ook op de badkamer én wc zou krijgen.

De eerste keuken werd voluit uitgeschreven met de catalogus ernaast. Vervolgens hebben we de keuken volledig omgegooid (nieuwe indeling, frontjes etc).
De mutaties werden in de computer verwerkt en we hoefden de keuken dus niet nogmaals volledig uit te schrijven. Het kortingspercentage was al ingevuld bij de eerste keuken en kon dan ook niet meer veranderd worden.
Dit percentage zou dus direct losgelaten worden op de nieuwe bruto prijs.
Hier kwam een bepaald eindbedrag uit... alleen een nettobedrag
Op de vraag waarom er geen brutobedrag of korting op het formulier staat, gaf de verkoper aan dat dit niet gebruikelijk is.
Hij zag dit ook niet terug in de computer, aangezien het systeem 'aan de achterkant' automatisch verwerkt.

Zodoende hebben wij getekend voor de keuken en een paar maanden later voor de badkamer en WC tegels.
Ook hier was geen brutobedrag of kortingspercentage te zien.

Een paar weken geleden heb ik wat tegels bijbesteld via de klantenservice. Daar wisten ze mij te vertellen dat ik op de WC tegels 18% korting heb gehad en op de badkamer 27%.
Vervolgens heb ik de klantenservice van de keuken gebeld, waar ik te horen kreeg ik op de keuken slechts 22% korting heb gehad.
Tevens heb ik voor de zekerheid naar zowel de bruto- als de nettobedrag gevraagd (voor de check).

Om dit te dubbelchecken heb ik de showroom gebeld (de verkoper was op vakantie) en aangegeven dat ik wat extra tegels wil bestellen.
Ik meldde dat ik het brutobedrag van de tegels wist, maar graag even mijn kortingspercentage wilde checken, zodat ik het nettobedrag kon bepalen.
Zij gaf ook aan dat ik rond de 25% korting heb gekregen op de keuken en badkamer.

Nadat de verkoper terug was van zijn vakantie heb ik aan hem dezelfde vraag gesteld als aan zijn collega; ik wilde graag tegels bij bestellen.
Toen hij met een tarief kwam heb ik gevraagd of dit tarief conform de korting van onze keuken/badkamer is berekend. Hier zei hij volmondig 'ja' op en zei zelf dat dit 48% is geweest.
Vervolgens heb ik hem nog wat uitgehoord over hoe bizar deze korting is geweest en hij gaf ook aan dat vaak op het matje is geroepen aangezien deze hoogte qua korting niet gangbaar is.

De gesprekken van de klantenservice, showroom en de verkoper heb ik allemaal opgenomen. Tevens heb ik nog een ondertekend kaartje van de verkoper waarop staat dat ik bij een aanschaf van de badkamer/wc 48% korting krijg (dit heb ik gekregen bij de aankoop van de keuken).

Mijn vraag is hoe rechtsgeldig deze telefoongesprekken zijn en hoe ik dit het beste kan aanpakken: de verkoper confronteren of direct naar het hoofdkantoor.

Ik hoor het graag.
Alvast bedankt.

Groet,
Jeffrey

Forum footer

Powered by FluxBB