Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Huurrecht » Mag huurder aan verhuurder toegang tot de gehuurde kamer weigeren? » 28-10-15 19:26:08

averechts
Reacties: 0

Als particuliere verhuurder raakten wij onlangs in een ernstig conflict met een huurder. Eind juni zegde zij de huur op, ontruimde de kamer, maar wilde deze nog niet opleveren zolang ze huurplichtig was, en hield de deur op slot. Toen we toch een kijkje op de kamer namen, ontdekten we dat de vloerbedekking zodanig beschadigd was dat deze vervangen diende te worden. Ook moest wat schilderwerk en kleine reparaties worden uitgevoerd. Aangezien huurder 2 jaar bij ons gewoond heeft, wilden we haar niet aansprakelijk stellen voor die schade, maar vroegen wel per@ toestemming om binnen de opzegtermijn genoemde werkzaamheden uit te voeren zodat de kamer voor de 1e van de maand weer verhuurbaar was. Huurder eiste daarvoor een terugbetaling van een halve maand huur. Daarop wijzigden we ons aanbod, en hebben huurder per@ voorgesteld om op 1 dag, binnen kantooruren, de vloerbedekking te vervangen, waarna zij aansprakelijk bleef voor verder herstel. Ook dit verzoek werd afgewezen.
     Onze vraag is nu: Is huurder verplicht om verhuurder gedurende de opzegtermijn toegang tot het gehuurde te verlenen?
Indien dat niet zo is, geldt dat dan ook voor jaarlijks onderhoud  (controle op verwarmingscircuit, rookmelders e.d.); bezichtiging door nieuwe huurders?
.

Forum footer

Powered by FluxBB