Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Gemeente & overheid » Ik wou een horecavergunning en geen kosten BIBOB!!! » 14-02-15 23:27:18

MM
Reacties: 2

Ik heb een drank en horecavergunning aangevraagd. De gemeente heeft daarbij een Bibob-advies gedaan. Tijdens het onderzoek van Bibob heb ik helaas zelf de vergunning moeten intrekken omdat het pand waar ik in zat werd verkocht. Met het intrekken van de vergunning heeft de gemeente mij 2 acceptgiro's gestuurd. 1 voor Drank en horecawet van ca.  € 600.--  en 1 voor BIBOB screening en advies LBB, leges BIBOB en adviesaanvraag landelijk bureau BIBOB van ca. € 1500.-. Volgens de gemeente hebben ze meerdere BIBOB onderzoeken moeten doen.

Zijn deze rekeningen terecht? Een totale bedrag vind ik erg hoog voor een vergunning die ik uiteindelijk niet gekregen heb. En mag de gemeente ook de BIBOB kosten naar mij doorrekenen? Ik kan het nergens terug vinden dat ze dit mogen doorberekenen naar de aanvrager.

Ik vind het heel raar dat ik een rekening krijg voor iets dat ik zelf heb stopgezet. En ik heb ook nergens kunnen vinden dat ik dat dan voor een bepaalde datum had moeten doen. Ik moet nu dus betalen voor iets waarvan ik heb gezegd: dat hoeft niet meer. Dat lijk met niet echt redelijk. Is dit nu Nederland?

Forum footer

Powered by FluxBB