Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Consumentenrecht » Vereniging van eigenaren » 13-12-15 18:33:23

Martin65
Reacties: 0

In 1996 zijn we hier komen wonen en hebben wij ons aan moeten sluiten bij een VvE  i.v.m. het beheer en het onderhoud van de gemeenschappelijke tuinen en groenvoorzieningen in de wijk.
Het beheer van de groenvoorzieningen bestaat uit het knippen van een heg die de voortuinen omgrenst en een stuk heg bij de gezamenlijke parkeervakken.  Omgerekend betaalden we toen 45 euro op jaarbasis en werd er zoals afgesproken  2 keer per jaar gesnoeid.
In 2011 werd er niet gesnoeid. De jaren hierna werd er nog maar 1 keer gesnoeid en dat was op een moment dat alle bewoners uit frustratie zelf al hadden gesnoeid omdat de heggen (haagbeuk) dusdanig uitliepen dat het lastig en geen gezicht meer was.
Inmiddels was de jaarlijkse contributie opgelopen tot 70 euro.
Op 5 december kregen wij een schrijven van een makelaar die nu optreed als administratief beheerder.
Bij deze brief zat ook een rekening die we binnen 10 dagen moeten voldoen (voor 13 december 2015) Het opmerkelijke aan deze rekening is dat de jaarlijkse contributie is verhoogd naar 140 euro per jaar en daarnaast staat er nog een post op van 210 euro met als benaming “Saldo vanuit jaarrekening 2014”.
Hierop hebben wij de makelaar  om een verklaring gevraagd waar deze 210 euro voor is. En ook hebben we gevraagd waarom een verhoging van 70 euro naar 140 euro dit jaar. Hierop hebben we geen reactie ontvangen. In hun brief staat dat ze begin januari 2016 met een reactie komen.
Nu is onze vraag of wij verplicht zijn deze extra 210 euro te betalen zonder dat we weten waarvoor dat is.  En ook is onze vraag of ze de jaarlijkse bijdrage van 70 euro zo maar mogen verhogen naar 140 euro!
Bovendien hebben we afgelopen jaren de rekening altijd betaald, behalve dit jaar omdat we nu al jaren zelf het onderhoud doen bij de heg in onze voortuin en het gedeelte bij onze parkeerplek.
Martin

Forum footer

Powered by FluxBB