Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Rechtenforum: Alle andere onderwerpen » Bijna aanrijding met bus en nu materiele schade. » 16-02-16 11:43:31

KM
Reacties: 0

Ik fietste gisteravond met een studiegenoot achterop via de Breestraat naar Leiden centraal. Ik hoorde de bus van achter al vanaf ver aankomen en minderde al vaart i.v.m. zijdelingse wind die de bussen daar altijd veroorzaken en dat ik iemand achterop had. Maar nu gebeurde het: de bus haalde ons in en ging zo danig dicht langs ons (max. 5-10 cm) dat hij ons met mijn fiets van de weg afdrukte en mijn wiel de stoeprand raakte waarna wij dus beide ten val kwamen. Gelukkig hebben we behalve wat blauwe plekken en kneuzingen geen verwondingen. Maar door de val zit er een barst in mijn laptop (die overigens goed ingepakt in een laptop tas zat) en in mijn jas een grote scheur. De bus is gewoon doorgereden en keek niet naar ons om. Ik op het moment zelf niet het nummer van de bus gezien, maar heb wel kunnen achterhalen via 9292 welk nummer het geweest moet zijn (dit omdat dit de enige bus was die in dat kwartier daar reed).

Nu is mijn vraag:
Kan ik mijn schade verhalen op de busmaatschappij, zo ja? hoe? want overal lees ik dat je foto's etc. moet maken van het ongeval maar aangezien ik op de grond lag heb ik dit niet kunnen doen.

Forum footer

Powered by FluxBB