Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Arbeidsrecht » Vragen oproepdienst » 09-05-16 18:48:25

SandS
Reacties: 0

Hoe werkt de vergoeding van een consignatiedienst (oproepdienst)? Online las ik dat tijdens je oproepdienst niets vergoedt krijgt(wettelijk gezien) maar hoe zit het als je opgeroepen wordt en aan het werk moet? Geldt dan gewoon de uurloon die je in je oorspronkelijk baan ook krijgt?

Wat als de werkgever als je opgeroepen wordt niet wilt betalen, naast je gewone diensten, dus overwerken. Ik werk gewone kantoortijden maar in mijn oproepdienst moet ik vaak savonds/snachts en in het weekend werken (IT), dit wordt op dit moment niet betaald.

Alvast bedankt!

#2 Re: Arbeidsrecht » Thuiswerken als Systeembeheerder » 06-05-16 11:49:27

Bedankt voor je antwoord.

Aan wat voor soort ''zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen'' moet ik dan denken, heeft u misschien een voorbeeld?

En indien ze mijn verzoek afwijzen is er een derde partij waar ik kan zijn om het ''aan te vechten''? Ik denk niet dat ik een advocaat kan veroorloven dus ik weet niet of er andere mogelijkheden zijn.

Alvast bedankt weer.

#3 Arbeidsrecht » Thuiswerken als Systeembeheerder » 04-05-16 20:45:39

SandS
Reacties: 4

Hallo,

Ik werk als fulltime IT systeembeheerder bij een groot internationaal bedrijf, in 3th level support IT. (ik vertaal voor mijn man die geen Nederlands spreekt, de voertaal binnen het bedrijf is Engels)
Onlangs heb ik aangevraagd om 3 van de 4 weken thuis de werken, vooral ivm persoonlijke redenen.
Het is voor mijn werkfunctie niet nodig om aanwezig te zijn in kantoor. De IT problemen gaan eerst door 1th en 2th level support en deze zijn altijd aanwezig in kantoor.
In het ergste geval wordt ik opgeroepen maar dan nog zit ik achter mijn computer aan de telefoon met collega's om het probleem op te lossen. Voor mijn verdere projecten/taken heb ik alleen een computer, vpn en internetconnectie nodig.

Zou er een reden kunnen zijn waarom ze mijn verzoek kunnen weigeren? Ik heb alle werkzaamheden van het laatste jaar bij elkaar gelegd en het is nog geen 1 keer nodig geweest dat ik echt lichaamlijk op kantoor moest zijn. (ik heb ook meer dan 10 medecollega's dus dat is ook geen probleem)

Ik merk allang dat ze heel graag onder mijn verzoek uit willen maar ik vraag me af welke wettelijke argumenten hiervoor kunnen zijn?

Hopelijk is de vertaling een beetje duidelijk en hoor graag van jullie.

Mvg

Forum footer

Powered by FluxBB