Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Re: Personen- en familierecht » Erf recht (stief kinderen) » 10-04-15 03:43:55

Dankjewel Johannes.
Ik zal jou advies aan mijn moeder doorgeven en je op de hoogte houden!

#2 Re: Personen- en familierecht » Erf recht (stief kinderen) » 09-04-15 15:26:15

Hoi Johannes, ik Heb nog een vraag. Het stief kind eist bank rekeningen afschriften van mijn moeder. Het stief kind dreigt om haar voor de rechter te slepen als mijn moeder dit niet overhandigd. Is mijn moeder wettelijk verplicht om bank afschriften te laten zien aan de stief kinderen?

Ferdinand

#4 Re: Personen- en familierecht » Erf recht (stief kinderen) » 22-03-15 01:04:30

Hoi Johannes, bedankt voor je reactie.

Ik wou graag advies over wat haar rechten zijn.
- Kan de stief dochter en andere kinderen sprake maken op hun vader's deel terwijl mijn moeder nog leeft?, ook al heeft hun vader zijn kinderen al uitgekocht toen hij zijn huis verkocht had?
- mijn moeder heeft een testament opgezet. Kunnen stief kinderen sprake maken op geld/bezittingen ook al zijn zij niet in het testament vernoemd?
- mijn moeder heeft een laag inkomen maar voelt zich in een hoek gedrukt omdat ze dreigende brieven krijgt van rechtsbijstand om bank gegevens en inkomen papieren te laten zien. Waarschijnlijk moet ze nu proffesionele hulp inroepen wat geld kost. Kan ze deze kosten verhalen op de stief kinderen omdat deze via de rechtsbijstand dit zijn begonnen?

Elk advies is welkom!

#5 Personen- en familierecht » Erf recht (stief kinderen) » 21-03-15 00:12:02

Funhouse34
Reacties: 9

Hallo,
Mijn moeder is 15 jaar geleden hertrouwd nadat mijn vader was overleden. Mijn stief vader's vrouw was ook overleden. Toen mijn stief vader met mijn moeder ging trouwen, heeft hij zijn huis verkocht en het geld verdeeld onder zijn kinderen. Later was er een testament opgezet, maar ik weet daarvan de inhoud niet.
Helaas is mijn stief vader afgelopen December 2014 komen te overlijden. Zijn relatie met zijn eigen kinderen was inmiddels erg slecht. Afgelopen week kreeg mijn moeder bericht van een advocaat die bank gegevens opvroeg namens mijn stief vader's kinderen en heeft een bewijs van Erf recht terug gestuurd naar die advocaat. Mijn moeder had inmiddels al het testament laten veranderen (ik ben de enige erfgename) maar weet zich geen raad. Mijn moeder leeft op een klein inkomen en had net geld genoeg voor de begravenis en de steen. Er valt simpel niks te halen, om het maar zo te zeggen. Ik woon in de Verenigde Staten dus het is moeilijk voor mij om te helpen. Kunt U mij advies geven over wat haar rechten zijn?

Forum footer

Powered by FluxBB