Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Belastingrecht » Toeslagen 2013 » 29-03-15 12:47:35

jetje82
Reacties: 1

Hoi,

Ik heb een bezwaar ingediend bij de belastingdienst over mijn toeslagen van 2013. Nu vraag de belastingdienst mij om uitstel en ik weet niet goed wat ik nu het beste kan doen.

Ik ben gescheiden met de vader van mijn kinderen in 2010 en heb sinds eind 2010 gedeelde voogdij met hem over mijn twee kinderen. Een staat bij mij in geschreven en een bij mijn ex. We waren nooit getrouwd, alleen samenwonen over een periode van 7 jaar. In 2012 heb ik iemand ontmoet, waarbij een relatie mee kreeg. Ik heb toen in 2012 daarom ook een tweede volwassene ingeschreven gehad op mijn adres. Echter heeft hij een paar dagen nadat hij hier ingeschreven was zijn relatie met mij verbroken en is hij ergens anders gaan wonen. We hebben effectief 1 maand een relatie gehad. Hij wilde zich alleen niet uitschrijven op mijn adres, volgens hem omdat hij geen nieuw adres kon geven om hem in te schrijven. Nu heeft hij mij een lange tijd, zo'n 4 maanden, aan het lijntje gehouden door te zeggen dat hij het ging doen omdat hij bijna een andere woning had waarbij dit kon. Maar nooit gedaan dus. Uiteindelijk heb ik hem in 2013 via de gemeente geforceerd uit moeten schrijven. Ik weet niet meer exact, maar volgens mij is hij toen in september/oktober 2012 ingeschreven en ben ik eind mei 2013 naar de gemeente gegaan. Uiteindelijk is hij nu ook geforceerd uitgeschreven via de gemeente, zonder vaste woon of verblijfplaats.

Nu krijg ik van de belastingdienst een beschikking over 2013 ivm huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebondenbudget, omdat deze fijne man wordt meegerekend als toeslagpartner. Hier tegen heb ik bezwaar gemaakt op 7 januari 2015, met als uitleg ook wat hierboven staat. Ik had al februari doorgekregen dat de belastingdienst meer tijd nodig had, en ik voor 12 mei 2015 een antwoord zou krijgen. Nu heb ik 26 maart een nieuwe brief ontvangen met het verzoek om het bezwaar te verlengen tot 1 oktober 2015.

Kan iemand mij hierover advies geven of heeft iemand ervaring met dit soort verlenging?

Forum footer

Powered by FluxBB