Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Arbeidsrecht » Weigering arbo arts » 15-04-15 19:07:44

pupke83
Reacties: 1

Ik ben op 9-4-2015 ziek naar huis gegaan van werk.. Dit is gebeurt na weken van niet kunnen slapen en nachtmerries over werk. Huilbuien en zware stemmingswisselingen. Dit is geescalleerd doordat ik te kennen heb gegeven dat ik niet meer om kan gaan met mijn wissellende diensten. Laat eindigen en dag erna vroeg beginnen... teveel werkdruk in combinatie met mijn maagband en door stress niet kunnen eten of verkeerd eten en moeten overgeven op het werk. Ik heb toen meteen gevraagd om de arbo arts en ben bij mijn huisarts geweest die overspannen heeft geconstateerd.

De arbo arts gaf bij mij aan dat het misschien zo kan zijn dat ik mijn huidige functie niet meer kan uitvoeren. Om mijn goede wil te tonen ben ik(in overleg met arbo arts) akkoord gegaan met het voorstel van mijn werkgever om wat uurtjes te komen werken en de drempel zo laag mogelijk te houden. Dit heb ik nu 3 weken gedaan totdat ik afgelopen week een plan van aanpak door mijn manager opgezet onder mijn neus kreeg geschoven.

Dit plan van aanpak gaat mij te snel, (ik heb geen mogelijkheid gehad om op rust te komen) waarbij vermeld werd dat ze niks kunnen doen aan de wisselende diensten. Hierna kreeg ik heftige last van paniekaanvallen (hartkloppingen zweten en algehele paniek) hiervoor ga ik vrijdag naar huisarts. deze had mij al medicatie gegeven maar die neem ik niet omdat ik anders niet kan gaan werken (zorgt voor vermoeidheid en mag hiermee niet auto rijden, bus is geen optie daarin krijg ik paniekaanvallen)

Ik heb aan mijn leidinggevende gevraagd om terug te kunnen naar arbo arts. Hierover wordt heel moeilijk gedaan en er werd zelfs gezegd dat ze dit eerst intern willen oplossen. De arbo arts had aangedragen om een arbeidsdeskundige in te schakelen, Hierom heb ik dus ok bij mijn manager gevraagd, deze geeft aan dat dit ook negatief voor mij kan uitpakken??

Na dat gesprek heb ik weer gevraagd om een gesprek met arbo arts omdat voor mijn gevoel de klachten alleen maar erger worden en de situatie waarin ik bij eerste gesprek zat verslechterd is. (paniekaanvallen etc) Ik voel me gepushed door mijn werkgever en heb het gevoel dat niet aan mijn welzijn gedacht wordt. Aangezien ik er helemaal doorheen zit is het moeilijk voor mij om te uiten wat ik vind en bij elk gesprek met manager klap ik dicht. Ik heb het gevoel dat er niemand bezig is met mijn welzijn, hierdoor verslechtert mijn situatie alleen maar.Mijn leidiggevende zou dat zegelen (mondeling toegezegd) Diezelfde avond kreeg ik om 23.20u nog een email van hem waarin hij aangaf dat hij toch de arbeidsdeskundige heeft ingeschakeld. De arbo arts gaat hij niet inschakelen die heeft al een advies uitgebracht volgens leidinggevende.


Ik vraag mij het volgende af:
*Mag mijn leidinggevende beslissen dat ik niet naar arbo mag omdat deze al een verslag heeft gemaakt, ook al is mijn situatie geheel veranderd door toedoen van leidinggevende?

*Wat doet deze arbeidsdeskundige en is dit bindend na een gesprek? Moet ik dit gesprek aangaan met mijn baas samen, aangezien ik dan dicht klap?

* Wat zijn mijn rechten in een eventuele ziekmelding als ik Vrijdag bij mijn eigen huisarts ben geweest? Als deze toch echt vind dat ik medicatie moet nemen, hoe dan te handelen?

*Hoe krijg ik mijn werkgever zover dat ik terug naar arbo arts mag? (Deze gaf in gesprek aan dat als het niet ging hij me terug verwachte)

Alvast bedankt voor uw reactie.

Forum footer

Powered by FluxBB