Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Huurrecht » verhuurde wil dat wij per 1 juni huis verlaten » 19-05-15 21:05:24

gerboogie
Reacties: 1

Hoi

We zitten met een volgende probleem en zouden graag advies willen.

We wonen hier vanaf 1 januari 2013.
Toen we hier kwamen te wonen had de verhuurder dit pand net gekocht, en deelde ons mede dat de buiten kant van het huis in dat voorjaar zodra het weer beter werd schildert zal gaan worden.
Nu nog steeds niets aan gedaan en de meeste kozijnen zijn verrot. Ook melde hij dat de elektricien het huis had bekeken en aantal dingen had aangepast. hierbij vermelde de elektricien dat de bedrading binnenhuis erg gedateerd was, en zelfs gevaarlijk. Ook dit zal allemaal vervangen worden wat tot op heden ook nooit is gebeurd!  Verder is er een groot tocht en vocht probleem soms waait het net zo hard binnen als buiten. En vriest het op de slaapkamers net zo hard als buiten, ondanks er een cv op de kamers is. Sinds begin vorig jaar begint de cv installatie kuren te krijgen, elke week moet we de druk bij vullen omdat die weer naar 0 bar is gezakt. ook hier van is hij op de hoogte maar doet er niets aan. al een paar keer hem er op aangesproken maar zegt steeds dat hij het is vergeten.. na dik jaar nog steeds niets aan gebeurd. En nu begint de cv instantie ook nog eens steeds vaker te brommen net als er een compressor aan staat. Onze stook kosten zijn door deze problemen heel erg hoog, betalen een voorschot van 250 euro waar bij er na de afrekening nog eens dik 1000 a 1500 euro van bij moeten betalen. We wachten nu ook al dik half jaar op de afrekening van vorig jaar. Dit omdat hij het niet kan bereken wat wij werkelijk aan kosten hebben verbruikt aangezien wij zelf een nieuwe dubbele meter hebben, en de verhuurder bij dit pand in woont en daar een ouder wetse meter heeft hangen een enkele meter. We kregen voor heen altijd nog een vergoeding van hem omdat wij hem veel mee helpte  met dingen, maar door de situatie steeds grimmiger werd zijn we daar mee gestopt, dus missen dat geld in de uitgaven.

Omdat hij de kosten voor internet en tv altijd achteraf betaalden hadden we nu een briefje gemaakt waarin staat dat we graag de kosten van 1 januari tot aan nu graag betaald wilden hebben en dan vanaf 1 juni het gingen verrekenen met de voorschot op de energie nota. omdat we anders bepaalde dingen niet meer kunnen betalen.
Hij is naar zijn zeggen met die brief naar zijn advocaat gegaan, en kwam er nu mee aan dat wij de huur per 1 mei wilden opzeggen. wat er dus helemaal niet instaat! Dus nu wil de verhuurder dat we over 12 dagen het huis moeten verlaten!!

Wij hebben geen aangetekende brief verstuurd met de vermelding dat we de huur op wilden zeggen, en hij heeft ons ook geen aantekende brief gestuurd met de melding dat we over 12 dagen het huis moeten verlaten!

Ook hebben wij nooit een huurovereenkomst ontvangen, waar we wel al een aantal keren om gevraagd hebben. We kregen telkens te horen dat komt wel goed en het stelt ook helemaal niets voor.

Hij is nu met vele  kinderachtige spelletjes bezig om ons het zo moeilijk mogelijk te maken. Hij heeft nu bewaking camera`s op gehangen waar onze auto`s opstaan, de pad naar ingang van ons huis en de tuin. hij zegt dat het gewoon mag omdat het zijn grond is. verder moest hij daarvoor de inlog gegevens nodig van mijn modem, die op mijn naam staat en ik betaal! die had ik dus netjes gegeven om geen gedonder te krijgen. nu hebben zij gelijk de wachtwoord van mijn modem veranderd zodat ik niet meer in mijn eigen modem mag komen! En willen ze ons het wachtwoord ook niet meer geven!

Kan iemand ons adviseren wat we nu moeten doen? Wij weten het niet meer  kwa in komen zitten we net boven het bedrag voor hulp van het juridische loket, hebben geen juridische bijstand en kunnen al helemaal geen advocaat betalen.

wij zijn ten einde raad, en waren al op zoek naar andere woonruimte maar tegen woordig vind je helaas niet van de 1 op de andere dag nieuwe woonruimte!

alvast heel erg bedankt

Forum footer

Powered by FluxBB