Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Re: Privaatrecht (rest) » Onderhandse lening zonder leningovereenkomst » 16-07-15 16:18:00

Even een update. De advocaat van moeder heeft een lening vastgesteld van 14.000 eu. Nu moesten wij met een aflossingsvoorstel komen. Aangezien mijn vriend nog steeds in de WW zit hebben we 100 eu per maand voorgesteld, omdat we echt niet meer kunnen missen. Nu kan de advocaat hier alleen mee akkoord gaan als mijn vriend per direct 100 eu naar een derden rekening gaat over maken. De advocaat wil financieel inzicht in zijn inkomsten en lasten zodat hij kan bepalen welk aflossingsbedrag redelijk is. Wanneer het inkomen veranderd wil hij dat direct weten. Als wij hier niet mee akkoord gaan gaat hij verdere vervolgstappen ondernemen die voor onze kosten komen. Iemand enig idee wat ik moet doen?  Ik was in de veronderstelling een leningovereenkomst af te sluiten (ik dacht dat moeder misschien nog een hart had). Kan een advocaat dit zomaar allemaal eisen? Graag advies en bij voorbaat dank.

#2 Re: Privaatrecht (rest) » Onderhandse lening zonder leningovereenkomst » 05-06-15 07:09:39

Oke dankuwel voor de informatie. Ik begrijp ook niet waarom de advocaat niet eerst tot een leningovereenkomst wil komen aangezien ook de koelkast terug betaald moet worden (dan had ik er ook wel zelf één kunnen kopen). Maar lijkt me niet dat wij op deze wijze gaan terug betalen aangezien moeders er continu andere bedragen bij blijft halen. Bedankt voor de hulp in ieder geval.

#3 Privaatrecht (rest) » Onderhandse lening zonder leningovereenkomst » 04-06-15 07:45:13

Nini89
Reacties: 3

Goedemorgen,

Ik zal de situatie zo duidelijk en beknopt mogelijk proberen uit te leggen smile.

Mijn partner heeft 14.000 eu gekregen van zijn moeder (erfenis overleden vader) zodat hij een andere lopende lening kon aflossen. Nu heeft zij bij de bank transactie gezet, 'Lening met terugbetaling zonder rente'. Voor de rest is er nooit een overeenkomst opgesteld, binnen welke termijn deze lening afgelost moet worden, welk bedrag etc. etc. en is er dus nooit iets op papier ondertekend. Nu zit moeder in geld problemen (heeft geld uitgeleend aan haar nieuwe inmiddels ex-partner en zijn kinderen, een nieuwe auto gekocht etc.) Maar ze heeft er dus een advocaat opgezet. Die stelde in zijn brief dat mijn man maar even 14.000 euro over moet maken binnen 2 weken, + nog een X bedrag voor een koelkast (die we van haar hebben gekregen voor ons samenwonen!!). Bij deze transactie staat overigens helemaal geen omschrijving. Omdat mijn partner nu ook nog werkloos is geworden is juridische hulp niet echt een optie en binnen 2 weken 14.000 eu overmaken dus ook niet. Nu heb ik zelf een beetje onderzoek proberen te doen, en ik hoop dat iemand mij helderheid kan verschaffen.

- De omschrijving bij de transactie, wordt dit gezien als overeenkomst?
- Er staat bij de omschrijving dat er geen rente wordt geheven, is het dan sowieso een schenking?
- Zijn broer beweert ook dat het een lening is, is dit een relevante getuige? Als er nergens voor getekend is?
- Wat moet ik vinden van deze EERSTE brief van de advocaat waarin gelijk maar staat dat er geld overgemaakt moet worden

Ik hoop dat iemand mij wat helderheid kan verschaffen, er onderling uitkomen is helaas geen optie meer. Ter info, mijn vriend en ik hebben samen niets op papier staan, met mijn vermogen hebben ze dus niets te maken.

Forum footer

Powered by FluxBB