Zoekresultaten / Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

Aankondigingen

Stel hier je vraag:

U kunt uw juridische vraag ook stellen per e-mail of per chat:
  • 1. Betaal € 24,99
  • 2. Wij geven u juridisch advies (meestal binnen een dag),
  • 3. Beoordeel NuRecht stuur het formulier op
  • 4. Wij storten € 24,99 terug!
Waarom?
Door de betaling van € 14,99 krijgen wij alleen serieuze vragen en geen spam. Het advies is gratis omdat wij u terugbetalen. Lees hier de toelichting!

Accepteer de algemene voorwaarden en stel direct je vraag!

  Ik accepteer de algemene voorwaarden

Vraag stellen    Gratis juridisch advies    Gratis juridisch advies


#1 Arbeidsrecht » Vroegtijdige beeindiging arbeids contract » 18-06-15 15:36:47

jochem
Reacties: 1

Hallo,

ik was voor 3 maanden werkzaam in een deta-vast constructie: Dus ik deed werkzaamheden bij bedrijf Y maar ontving mijn loon van bedrijf X. Bedrijf X was mijn eigenlijke werkgever voor 6 maanden in dit contract, met de intentie
dat na 1040 gewerkte uren (half jaar) dat ik in vaste dienst ga bij bedrijf Y. ( bedrijf Y betaalt aan bedrijf X, die pakt zijn graantje mee, en bedrijf X betaalt mijn loon uit aan mij).

Nu zouden alle collega's in bedrijf Y een tripje maken naar buitenland, waarbij er trainingen zouden zijn etc, en lekker ontspannen zou worden.
Het is een halve verplichting om mee te gaan, dus ik heb ingestemd om mee te gaan.

Nu zijn er een aantal vervelende dingen gebeurd, waardoor ik vroegtijdig mijn contract heb opgezegd (en ben niet meegegaan op reis).  Bedrijf Y wil nu de kosten van deze reis, zo'n  750,- euro op mij verhalen ( in de bijzondere bepalingen van het contract bij bedrijf Y waar ik direct/indirect ook voor heb getekend staat dat ze maximaal 1000,- op me mogen verhalen bij vroegtijdige beeindiging van contract). Nu heeft volgens mij bedrijf X de 750,- aan aan bedrijf Y betaald, en nu wilt bedrijf X deze kosten weer op mij verhalen. Echter, deze bijzondere bepalingen staan niet in mijn contract bij bedrijf X.

Ten eerste vraag ik me af of zo'n vakantie snoepreisje met training wel op mij verhaald mag worden, en ten tweede...lijkt het me sterk dat bedrijf X me mag wijzen op contractuele verplichtingen bij bedrijf Y.

Het klinkt wellicht wat ingewikkeld...maar eigenlijk heb ik dus voor 2 contracten getekend. Een voor bedrijf X, en een voor bedrijf Y. Hierbij is bedrijf Y eigenlijk klant van bedrijf X. ( is X nu eigenlijk een detacheer bedrijf?)
Ik hoop dat iemand het nog snapt, maar ik hoef hier toch niet voor te betalen? Mijn contract is trouwens al ontbonden bij bedrijf X (en ook Y lijkt me).

Groeten,
Jochem.

Forum footer

Powered by FluxBB