Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Arbeidsrecht » Geen nieuw contract / salarisverhoging bij hogere functie » 09-07-15 19:13:19

Wendy1992
Reacties: 1

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag over de huidige werksituatie van mijn vriend.
Hij is werkzaam in de Telecommunicatie waarbij hij showroom medewerker is en hierbij particuliere/zakelijke klanten helpt bij Telecommunicatie en verkoopt.
Sinds 1 maart is zijn leidinggevende ziek. Per 1 juli is hij uit dienst met behulp van een regeling.
Mijn vriend vervult sinds 1 maart de functie van leidinggevende. In de tijd hierna werd al steeds gezegd dat degene die ziek was niet terug zou komen, maar dat is per 1 juli definitief.

Mijn vriend heeft vandaag een gesprek gehad met zijn baas over zijn contract en salaris. Het huidige contract gaat per 27 juli over in een vast contract.
De baas geeft aan op dit moment niet op papier mijn vriend de leidinggevende functie te willen geven, maar verwacht wel dat hij de taken die hierbij horen blijft uitvoeren.
De baas zegt dat mijn vriend nog veel moet leren en daardoor t/m december het aan wil kijken en pas dan wil verder praten over het contract en het salaris.

Mijn vriend is bereid een opleiding te volgen, maar het is niet eens zeker of hij na december wel de functie met het daarbij horende salaris krijgt.
Volgens de baas is het niet mogelijk om mijn vriend een tijdelijk contract te geven voor een tijdelijke functie met tijdelijk hoger salaris. Volgens de baas kan hij mijn vriend na december als het moet niet terug zetten naar zijn oude functie/salaris.

Oftewel, mijn vriend moet een hogere functie uitvoeren met daarbij zijn oude salaris van 1 maart t/mm december.

Mag dit zo allemaal wel? Hoe is dit wettelijk geregeld? Mijn vriend hoort niet bij een Cao,  dus deze kan ik helaas niet raadplegen.

Ik hoor graag jullie reacties! Met eventueel verwijzingen naar documenten hierover.

Forum footer

Powered by FluxBB