Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Burenrecht » Geleden schade door onrechtmatige daad hond » 09-07-15 19:44:46

AD88
Reacties: 1

Hallo,

Ik loop vast in onderstaande situatie, ik hoop op deze manier (bruikbaar) juridisch advies te krijgen:

Een aantal maanden geleden is mijn kat doodgebeten in een achtertuin door een hond. De Dierenambulance heeft mij de gegevens gegeven van de eigenaar van de hond.
De dierenambulance heeft gelijk aangegeven aan de eigenaren dat zij (deels) aansprakelijk zijn voor de gemaakte kosten die ik zou moeten maken. Deze kosten bedragen 144,50 euro, dit zijn de transportkosten en de crematiekosten. Na een aantal dagen heb ik contact gezocht met de eigenaar. Zij gaven aan dat wij hen moesten mailen waarom wij hen aansprakelijk stelden en om wat voor bedrag het ging zodat zij dit door konden sturen naar hun (WA)verzekering.
Ik heb hen vervolgens d.m.v. een e-mail aansprakelijk gesteld wegens de onrechtmatige daad van hun hond en ik heb hen een uiterste betaaldatum gegeven (8 werkdagen).
Nadat ik na 3 weken nog geen reactie had gekregen heb ik hen nogmaals gemaild. Na 2 weken had ik nog steeds geen enkele reactie gekregen van hen of hun verzekering. Ook een telefoontje naar de eigenaren is op niets uitgekomen. Ik moest maar wachten op hun verzekering.
Ondertussen heb ik contact gezocht met mijn rechtsbijstandverzekering maar omdat het bedrag lager is dan 150 euro kunnen zij niets voor mij doen. Ook een belletje naar het juridisch loket heeft mij niet kunnen helpen, zij kunnen mij geen concreet advies geven over de vervolgstappen wat ik kan doen. Wel begon het juridisch loket over dat ik aan kon geven aan de rechtsbijstandverzekering dat ik emotionele schade heb geleden om op deze manier boven het bedrag van 150 euro te komen.
Ik heb daarom nogmaals contact gezocht met de eigenaren van de hond, hierop kreeg ik de reactie dat zij het gezeur zat beginnen te worden.
Hierop maak ik uit dat zij nooit haar verzekering heeft ingeschakeld en dus ook niet van plan is te betalen voor de door mij gemaakte kosten.
Wat kan ik in deze situatie doen? Kan ik haar bv. rente gaan berekenen om op deze manier toch gebruik te kunnen maken van mijn rechtsbijstandverzekering?

Forum footer

Powered by FluxBB