Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Gemeente & overheid » Verkeerd adres OM » 05-01-16 23:56:03

NilsStudent
Reacties: 0

Beste lezer,

Ik heb 7 maanden geleden aangifte gedaan wegens (zware)mishandeling bij de politie in Tilburg. De dader van dit geheel is direct gearresteerd, de strafzaak is overgenomen door het OM. Echter heeft het OM een fout gemaakt in mijn postadres (deze hebben ze dus ook niet gecontroleerd in het GBA) hierdoor kan ik geen brief hebben ontvangen over het indienen van mijn financiële schade, hierdoor kan dit niet meer verhaald worden op de dader. Tevens heb ik geen bericht ontvangen over de zitting en ben hierbij dus afwezig geweest. De behandelend rechercheur heeft mij twee maanden geleden, via de email, duidelijk aangegeven contact met hem op te nemen als ik na twee maanden nog geen bericht heb gehad; hij zou dan ''actie'' ondernemen. Dit heb ik uiteraard na twee maanden gedaan, echter is de rechtszitting nu al gepasseerd en een vonnis uitgesproken.

Ik zit nu opgescheept met het betalen van de gemaakte kosten welke ik niet kan verhalen op de dader. Mijn vraag is nu dus eigenlijk of dit een dwaling is van het openbaar ministerie en ik deze hiervoor nu aansprakelijk kan stellen of dat ik door dit ''foutje'' van justitie de financiële schade zelf moet dragen.

Ik zie uw visie graag tegemoet,

Met vriendelijke groet, Nils

Forum footer

Powered by FluxBB