Verkeerd adres OM / Gemeente & overheid / Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

Aankondigingen

Stel hier je vraag:

U kunt uw juridische vraag ook stellen per e-mail of per chat:
  • 1. Betaal € 24,99
  • 2. Wij geven u juridisch advies (meestal binnen een dag),
  • 3. Beoordeel NuRecht stuur het formulier op
  • 4. Wij storten € 24,99 terug!
Waarom?
Door de betaling van € 14,99 krijgen wij alleen serieuze vragen en geen spam. Het advies is gratis omdat wij u terugbetalen. Lees hier de toelichting!

Accepteer de algemene voorwaarden en stel direct je vraag!

  Ik accepteer de algemene voorwaarden

Vraag stellen    Gratis juridisch advies    Gratis juridisch advies


#1 05-01-16 23:56:03

NilsStudent
Gebruikers
Geregistreerd: 05-01-16
Posts: 1

Verkeerd adres OM

Beste lezer,

Ik heb 7 maanden geleden aangifte gedaan wegens (zware)mishandeling bij de politie in Tilburg. De dader van dit geheel is direct gearresteerd, de strafzaak is overgenomen door het OM. Echter heeft het OM een fout gemaakt in mijn postadres (deze hebben ze dus ook niet gecontroleerd in het GBA) hierdoor kan ik geen brief hebben ontvangen over het indienen van mijn financiële schade, hierdoor kan dit niet meer verhaald worden op de dader. Tevens heb ik geen bericht ontvangen over de zitting en ben hierbij dus afwezig geweest. De behandelend rechercheur heeft mij twee maanden geleden, via de email, duidelijk aangegeven contact met hem op te nemen als ik na twee maanden nog geen bericht heb gehad; hij zou dan ''actie'' ondernemen. Dit heb ik uiteraard na twee maanden gedaan, echter is de rechtszitting nu al gepasseerd en een vonnis uitgesproken.

Ik zit nu opgescheept met het betalen van de gemaakte kosten welke ik niet kan verhalen op de dader. Mijn vraag is nu dus eigenlijk of dit een dwaling is van het openbaar ministerie en ik deze hiervoor nu aansprakelijk kan stellen of dat ik door dit ''foutje'' van justitie de financiële schade zelf moet dragen.

Ik zie uw visie graag tegemoet,

Met vriendelijke groet, Nils

Laatst bewerkt door NilsStudent (06-01-16 01:27:17)

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB