Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Re: Wet mulder (verkeersboetes) » Alcohol boete en strafblad » 16-03-15 21:29:52

Johannes bedankt voor je antwoord.
Maar het kan toch niet zo zijn dat iemand die zoveel gedronken heeft en daarom een alocoholslot krijgt onder het principe van "Ne bis in idem" niet strafrechtelijk vervolgt word en dus GEEN strafblad krijgt.  Terwijl iemand die veel minder gedronken heeft en dus geen alocoholslot krijgt,  WEL een strafblad krijgt.
Of klopt deze stelling niet en krijgen beide een strafblad?

#2 Wet mulder (verkeersboetes) » Alcohol boete en strafblad » 15-03-15 23:08:42

Xxl1000
Reacties: 3

Gezien de veranderingen omtrent het alcoholslot. Stel ik de volgende vraag.  Mensen die een alcoholslot opgelegd krijgen worden niet meer strafrechtelijk vervolgd.  Krijgen ze dan ook geen strafblad?  Zelf heb ik met 300 ugl /0,7promile,  alleen een boete gekregen.  Omdat ik net over de grens zat heb ik de laagste boete gekregen maar dit betekend wel meteen ook een strafblad. Is er iets dat ik kan doen om dit strafblad niet te krijgen? De boete is net binnen en ik kan nog bezwaar maken.  Heeft het zin om bezwaar te maken?  Graag verneem ik een antwoord.

Forum footer

Powered by FluxBB