Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Privaatrecht (rest) » Vordering overgedragen aan incassobureau, terecht? » 26-03-15 13:50:28

Rene_T
Reacties: 1

Afgelopen dinsdag (24/3) heb ik een herinneringsbrief, per email, ontvangen om mijn achterstallige lease betalingen over de maanden januari, februari en maart te voldoen.

Ik heb n.a.v. bovenstaande e-mail dezelfde dag de termijn m.b.t. januari betaald.

Dezelfde dag ontvang ik tevens een e-mail van een incassobureau m.b.t. bovenstaande vordering. Betaling dient binnen 2 dagen te geschieden, anders "zijn wij genoodzaakt onherroepelijk maatregelen te nemen, welke tot terugname van het object kunnen leiden"

Mijn vragen zijn:
1) Mag de lease maatschappij op dezelfde dag dat ik hun herinnering ontvang, de vordering uit handen geven aan een incassobureau?
2) Moet de lease maatschappij niet eerst aangeven in de betalingsherinnering dat zij de vordering uit handen geven, indien ik niet binnen X dagen betaal?
3) Mag de termijn m.b.t. maart al overgedragen worden aan het incassobureau of bestaat er iets van een minimum aantal dagen voordat vordering uit handen mag worden gegeven? Normaal vind automatische incasso plaats rond de 10e van de maand.

In bovenstaande ben ik in de hoedanigheid van eenmanszaak.

Forum footer

Powered by FluxBB