Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Re: Privaatrecht (rest) » Bewijslast bij aansprakelijkheid » 12-05-15 17:40:24

Hallo,
Bedankt voor de reactie, maar de vraag blijft of de verzekeraar inderdaad geen medische gegevens aan mij mag verstrekken.

#2 Re: Privaatrecht (rest) » Bewijslast bij aansprakelijkheid » 12-05-15 08:35:16

Hallo,

Helaas loopt de zaak nog steeds. De rechtsbijstandverzekeraar weigert de stukken te sturen onder het mom dat ze medische gegevens niet aan mij mogen verstrekken. Iemand een idee hoe ik dit nog kan aanpakken? Ik blijft er bij de tegenpartij op hameren dat ik niet verplicht ben eenaanspr. verz. te hebben en dat de eisende partij bewijslast heeft, maar in hoeverre staan zij in hun recht mij als niet medicus de gegevens niet te verstrekken?

#3 Re: Privaatrecht (rest) » Bewijslast bij aansprakelijkheid » 18-04-15 08:26:12

Heel erg bedankt voor de snelle en uitgebreide reactie. De brief naar de tegenpartij is onderweg. Ik zal tzt de uitslag van de schade laten weten.

#4 Privaatrecht (rest) » Bewijslast bij aansprakelijkheid » 16-04-15 09:17:55

Fietje
Reacties: 5

Wij zijn aansprakelijk gesteld voor schade die door een huisdier van ons is toegebracht aan een persoon. Die persoon eist nu via de rechtsbijstandverzekering de materiële schade alsmede medische kosten en smartengeld. Van lichamelijk letsel was naar ons oordeel na het gebeuren geen sprake en wij willen nu een afschrift van het recept en een verklaring van een arts dat er sprake was van lichamelijk letsel. Wij krijgen dit echter niet van de verzekeraar van de tegenpartij en zij verwijzen ons naar onze WA verzekering. Ik wil echter niet meewerken aan dat handje klap van de verzekeraars waarbij schades onder een bepaald bedrag uitgekeerd worden zonder teveel toestanden.
Hebben wij geen recht op bewijsstukken als er iets van ons geëist wordt, of moeten wij iedereen maar geloven op de blauwe ogen?

Forum footer

Powered by FluxBB