Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Re: Consumentenrecht » Koopovereenkomst buiten de verkoopruimte » 27-04-15 10:25:30

Nog een toevoeging:
De verkoper heeft mij gebeld nadat ik mijn verzoek tot ontbinding heb verstuurd. Hij heeft zelfs zijn verontschuldig aangeboden omdat hij mij niet op de hoogte had gesteld van mijn bedenk termijn. ( helaas geen opname van ).
Ik heb daarna hem gebeld en hij geeft toe dat ik in de verkoop ruimte duidelijk meerdere keren heb gezegd dat ik pas akkoord ga thuis met een aannemer ter plekke aanwezig.
Hier heb ik een bandopname van. Ook dat hij toegeeft dat er andere apparaten en afmetingen op de koopovereenkomst staan. Hij zegt doodleuk dat is mijn werkwijze. Ik had alles achteraf wel aangepast. Waarom zou je artikel nummers opzoeken en op de bon plaatsen om achteraf dit aan te passen ? Waarom 1.40 m boven kast vermelden op de bon terwijl 3.80 m was besproken?
Roepen dat hij het achteraf zou veranderen klinkt niet goed. Mijn vertrouwen in dit bedrijf is volledig verdwenen.

#2 Re: Consumentenrecht » Koopovereenkomst buiten de verkoopruimte » 27-04-15 10:16:21

Dank u wel voor de tijd die u in het antwoord heeft gestoken. Ik heb ook contact gehad met Consuwijzer, de website van de ACM. Die zijn heel stellig dat ik kan ontbinden.
De grondslag voor ontbinding is het gemanipuleer op de koopovereenkomst. Volgens mij valt dit onder dwaling, misleiding. In ieder geval onder oneerlijke handels praktijken.
Ik zal hier zeker vermelden hoe het afloopt. Nogmaal dank u wel.

#3 Consumentenrecht » Koopovereenkomst buiten de verkoopruimte » 24-04-15 16:47:32

Dirk
Reacties: 3

Ik word opgelicht door een leverancier van keukens/badkamers.
In het kort, Ik ben in hun winkel geweest en heb mij georiënteerd voor een badkamer en keuken .
Op het eind van het gesprek waren er erg veel twijfels en dat heb ik kenbaar gemaakt. De prijs was redelijk maar ik had er geen goed gevoel bij. De verkoper bleef doorgaan en vroeg waar twijfel je over. Ik heb duidelijk aangegeven dat ik geen beslissing wou nemen voordat een aannemer van hun bedrijf bij mij ter plaatse zou komen om te bevestigen dat het allemaal binnen het budget zou kunnen.
De verkoper ging weg om de aannemer te bellen. Hij kwam terug en vertelde mij dat de aannemer volledig op hem vertrouwde en als hij bij mij thuis zou komen en een akkoord gaf dat het 100% zeker was.
Ik ben naar huis gereden en een uur later is hij bij mij thuis gekomen. Hier is het verkoop gesprek verder gegaan en zijn er nog wat aanpassingen besproken. De prijs bleef hetzelfde.
In overleg met mijn man heb ik getekend. De volgende dag heb ik de koop overeenkomst beter bekeken. Omdat het met de hand geschreven was was het behoorlijk onduidelijk maar ik schrok me toch dood. Van wat er in de winkel besproken was stond nu ineens niet meer op de bon. Van alles was veranderd, goedkoper gemaakt, zelf meerdere meters boven kasten die er niet meer op stonden maar die wel besproken waren en zelfs een 3D tekening van was gemaakt ( die hij nooit heeft opgestuurd ).
Omdat ik thuis getekend heb was ik in de veronderstelling dat ik 14 dagen bedenktijd had dus heb ik een brief gestuurd binnen 5 dagen dat ik wou ontbinden. De leverancier wil hier niets van weten en dreigt nu met een incasso bureau omdat hij 30% annuleringskosten van mij wil.
De wet van verkoop buiten de verkoopruimte is aangescherpt per mei 2014. Er staat duidelijk alle overeenkomsten gesloten buiten de verkoopruimte. De leverancier gooit het nu op een mondelinge overeenkomst die ik zogenaamd heb gesloten, ik weet zeker dat hier geen sprake van is.
Wie kan mij hier in adviseren?

Forum footer

Powered by FluxBB