Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 Re: Consumentenrecht » Koopovereenkomst Huis afgesloten onder valse voorwendselen » 26-05-15 13:02:47

bedankt voor de toelichting, daar kan ik wat mee!

Wel zijn dus de omstandigheden in het concrete geval van belang, zoals bijvoorbeeld de vraag wie aan jullie heeft verteld dat deze werkgeversverklaring er zou zijn
Dat is onze makelaar, de directeur zelf, hij zei dat hij alle papieren had gezien van de koper en dat deze allemaal in orde waren

Ook aangaande je laatste vraag: het feit dat de overeenkomst binnen vijf dagen toegezonden zou moeten worden laat de vraag onbeantwoord wie dat moet doen: de wederpartij? De makelaar van de wederpartij? Of jullie makelaar?
Onze makelaar zou ons een copie geven, die we tot heden nog steeds niet hebben ontvangen.

Het wrange van deze zaak is, dat zowel de koper als wij een client van hem zijn. De koper huurt momenteel een woning van deze makelaar en tegelijkertijd is hij ook nog eens onze verkoopmakelaar van ons huis. We snappen ook niet wat voor een belang hij erbij heeft, om ons aan het lijntje te houden. Het is tevens een NVM makelaar, mocht het uit de klauwen lopen, wil ik een klacht indienen bij de geschillencommissie van NVM.

Zeer dubieus allemaal

#2 Consumentenrecht » Koopovereenkomst Huis afgesloten onder valse voorwendselen » 22-05-15 10:44:02

paola
Reacties: 2

We hebben een koopovereenkomst getekend, voor de verkoop van ons huis, op 13 mei onder valse voorwendselen. De makelaar verzekerde ons dat de koper, alles op orde had, incl werkgeversverklaring. Gisteren zijn we gebeld met de mededeling dat de koper geen werkgeversverklaring had gekregen en pas medio september kan krijgen. De makelaar wou de ontbindende voorwaarden,van 15 juli naar ergens in September verplaatsen. Wij zijn hier niet mee akkoord gegaan, omdat wij vinden dat onze eigen makelaar ons heeft voorgelogen. Onze makelaar wist dat de koper niet alles in orde had en heeft ons bewust erin geluisd. We zitten nu vast aan de koopovereenkomst, verkoop van ons huis,, die we moeten afwachten tot 15 juli. We zouden nooit hebben getekend, als we dit eerder hadden geweten! Tevens hebben we, volgende week een afspraak staan voor het tekenen van de koopovereenkomst van een nieuw huis.Voorwaarde erin:we gaan alleen de koop aan, als ons huis onherroepelijk wordt verkocht.

Vraag 1: Wat adviseert u ons als het gaat over de koopovereenkomst van de verkoop van ons huis? Afwachten tot 15 juli?

Vraag 2: Is het verstandig om een koopovereenkomst te tekenen voor het nieuwe huis, ondanks de voorwaarde:ons huis moet onherroepellijk zijn verkocht, door te laten gaan?

Vraag 3:  We hebben geen copie gekregen van de koopovereenkomst van de verkoop van ons huis, 13 mei getekend, tot op heden niks ontvangen. We lazen iets over, dat het binnen 5 werkdagen toegezonden moet worden. We snappen alleen niet, wat er gebeurt als de makelaar ons niks stuurt. Wat gebeurt er, als we geen copie koopovereekomst ontvangen na die 5 werkdagen?

Ik dank jullie alvast voor het meedenken en alle hulp!

Forum footer

Powered by FluxBB