Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 03-12-15 23:35:42

hanssch01
Gebruikers
Geregistreerd: 03-12-15
Posts: 1

Transitievergoeding rechten

Ik ben nu 56 jaar en overweeg nu te stoppen met werken. Ik heb bijna 27 jaar bij mijn werkgever gewerkt. Is er een mogelijkheid om een transitievergoeding te krijgen? Dus een vergoeding krijgen zonder ontslag te krijgen.

Offline

#2 12-01-16 19:33:22

torilio
Gebruikers
Geregistreerd: 12-01-16
Posts: 4

Re: Transitievergoeding rechten

Bij een beëindiging op initiatief van de werknemer is er in de basis geen recht op een transitievergoeding. Zie http://www.vaststellingsovereenkomst.in … nformatie/ onder punt 5, ontslagvergoeding. Als werkgever toch ook belang/ wens heeft om tot een beëindiging te komen dan kan je eventueel polsen wat ze bereid zijn te betalen om tot een deal te komen. Een verplichting bij werkgever is er echter niet om daaraan mee te werken.

Wanneer er sprake is van reorganisatie met een sociaal plan, dan is kan je eventueel nagaan of je in aanmerking komt voor een eventuele plaatsmakers/remplacantenregeling. Daarmee kan je je baan beschikbaar stellen aan een werknemer die anders gedwongen zou vertrekken en hiervoor financieel gestimuleerd worden.

Succes!


https://vaststellingsovereenkomst.info - informatie over ontslag met wederzijds goedvinden

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB