Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 12-03-15 21:57:17

ronald
Gebruikers
Geregistreerd: 12-03-15
Posts: 1

contract voor onbepaalde tijd en weggestuurd

Twee slowaken waren onder een nederlands arbeidscontract voor onbepaalde tijd al 5 jaar werkzaam als matroos op een schip. De schipper zei dat ze nog twee dagen mochten werken en dat hij dan geen werk meer voor hen had omdat hij priveproblemen had en zijn schip in beslag was genomen.

Ze hadden altijd keurig hun werkzaamheden verricht. Als je ontslagen wordt dan dient dit toch door de werkgever aangevraagd te worden, waarop hij goedkeuring voor onstlag kan verkrijgen en pas dan kan hij beide heren met een opzegtermijn van 2 maanden ontslaan ? Er is hier alleen een mondelinge beeindiging van de kant van de werkgever en er staat dus niets op schrift.

Wat kunnen beide heren hiertegen ondernemen ?

Offline

#2 12-03-15 23:42:27

Johannes
Gebruikers
Geregistreerd: 13-02-15
Posts: 18

Re: contract voor onbepaalde tijd en weggestuurd

Dat is lastig zo om er iets over te zeggen. Er zijn zoveel dingen die van belang kunnen zijn: is er een CAO, wat staat in het arbeidscontract, zo ja: wat bepalen die? Is het een arbeidsovereenkomst waar Nederlands recht op van toepassing is etc?

Het beste kunnen ze - of jij - de vraag voorleggen aan een jurist denk ik. Dat kan ook bij een advocaat, maar er zijn ook goedkopere manieren om hierop een vraag te krijgen. In elk geval denk ik dat meer info nodig is.

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB