Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 12-06-15 21:54:33

Rensas
Gebruikers
Geregistreerd: 12-06-15
Posts: 1

diefstal schoonzus

Goedendag mijn naam is Saskia en ik heb een vraag. Ik zal het zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen. Mijn schoonmoeder heeft in 1990 een woning gekocht op Bonaire met een kleine hypotheek. In 1993 verhuisde ze naar Nederland en heeft ze de woning op naam van haar zoon gezet, hij woonde er toen nog in. In 1995 kwam hij zelf naar Nederland en heeft de woning verhuurd en de huur werd gestort op een rekening geopend door een gezamenlijke familie vriend, hij had daar een machtiging voor gekregen en verzorgde de hypotheek van de woning, de belastingen en onderhoud. Dat verliep keurig netjes. In 2010 is mijn schoonzus weer op Curacao gaan wonen, zij is een dochter. Zij eiste de machtiging op omdat zij het graag verder wilde regelen en zij was familie. Oke, mijn zwager heeft haar toen gemachtigd. Hij heeft daar geen kopie van gemaakt van die brief. Ondertekend door beiden.

Zij moest daar ook de belasting van betalen etc etc, inmiddels was de woning al wel hypotheekvrij.

Nu is het zo: Mijn schoonmoeder woont nu op Curacao en wilt haar woning verkopen zodat ze op Curacao een andere woning terug kan kopen en zo haar laatste jaren kan doorbrengen op haar geboorte-eiland. Mijn schoonzus zou dat allemaal wel regelen voor haar.

Mijn schoonmoeder had al een aantal keer gevraagd welk bedrag er nog op de rekening stond aangezien er geen hypotheek meer betaald hoefde te worden. Ze wilde dat geld dan ook investeren in de woning. Nou het geld was bevroren door de bank dus ze had daar geen zicht op. En daar kon ze het mee doen.

Ik vertrouwde het niet helemaal en mijn man ook niet. We zaten haar een beetje uit te lokken om antwoorden te krijgen.

Nou om een heel lang verhaal kort te maken. Mijn schoonzus heeft geen erfpachtbelasting betaald vanaf het moment dat zij het geld beheerde. Ook kan zij niet aantonen hoeveel geld erop de rekening staat. Ze heeft wel toegegeven wat te hebben geleend maar we krijgen geen bedragen door. Ze wilde de woning zo snel mogelijk verkopen, op naam van mijn schoonmoeder, maar ze had geen rekening geopend voor mijn schoonmoeder. De koper kon het geld wel op haar rekening storten.

De woning verkopen was leuk bedacht, de kans dat ze het geld dan op haar rekening zou krijgen en zichzelf zou toe-eigenen is ook groot. Alleen heeft ze even over het hoofd gezien dat de woning niet verkocht kan worden op naam van mijn schoonmoeder. Mijn zwager moet eerst een volmacht tekenen bij de notaris, wat hij overigens wel gaat doen voor haar.

Nu willen wij dat geld uiteraard terug voor mijn schoonmoeder maar ik vraag me af of we een poot hebben om op te staan. De huurder heeft wel een bankrekeningnummer afgegeven waar hij op stort en die staat op haar naam.

Kunnen we zelf een zakelijke brief opstellen en haar een ultimatum stellen... kunnen we in de brief opnemen dat we indien zij niet reageert of het bedrag ( 15 duizend euro ) niet wilt terug betalen, aangifte doen bij de politie, een advocaat in handen nemen of een incasso erop zetten? Of moet mijn zwager mijn schoonmoeder machtigen om dat in zijn naam te doen?

Heeft iemand hier verstand van?

Alvast bedankt

Saskia

Offline

#2 15-06-15 20:14:39

Rechtenforum
Gebruikers
Geregistreerd: 30-03-15
Posts: 63

Re: diefstal schoonzus

Hoi,

Akelig verhaal sad Een brief sturen met daarin een termijn om te betalen is een eerste stap, maar als ik het zo hoor dan denk ik dat het uiteindelijk zaak zal zijn om een advocaat in te schakelen en dat zou je nu ook al kunnen doen. Dat lijkt me wel het beste...

Succes!

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB