Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#1 04-09-15 17:09:49

kaboo
Gebruikers
Geregistreerd: 04-09-15
Posts: 1

verplichte vrijwilligersbijdrage

Mag een voetbalvereniging zomaar geld incasseren als je geen vrijwilligerswerk doet? Als je wel vrijwilligerswerk doet bij de vereniging dan wordt er ook een incasso gedaan en krijg je het aan het eind van het seizoen/begin van het nieuwe seizoen terug.

Offline

#2 02-03-16 20:21:56

Nadia
Gebruikers
Geregistreerd: 19-01-16
Posts: 15

Re: verplichte vrijwilligersbijdrage

Hallo Kaboo,

Een sportvereniging kan een contributie vragen als je lid bent. Dit moet zo in de statuten staan en moet u zoals gezegd lid zijn.

Sommige verenigingen vragen ook een bijdrage van vrijwilligers. De bedoeling hiervan is dat het vrijwilligerswerk "serieuser" genomen word en moeten er duidelijke regels zijn wanneer aan de voorwaarden is voldaan om de bijdrage te betalen en terug te vragen.

Het is normaal gesproken niet zo dat een vereniging zonder contract die u getekend heeft geld van u mag incasseren. Mocht u dus een contract getekend hebben dan is het belangrijk om die goed door te nemen. Bovendien is het van belang dat u de statuten van de sportvereniging goed doorneemt want ook hierin zijn mogelijk regels opgenomen mbt tot uw vraag.

Groetjes,

Nadia

Laatst bewerkt door Nadia (02-03-16 20:22:17)

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB