Juridisch Forum NuRecht - Rechtenforum

Rechtenforum: Juridisch Forum voor juridische vragen. Iedereen kan antwoord geven; de antwoorden zijn niet afkomstig van NuRecht!

Je bent niet ingelogd.

#2 Re: Uitkering » Schulden » 28-04-15 18:34:15

Of u al dan niet recht heeft op toeslagen en subsidies is afhankelijk van uw toetsingsinkomen en dat van uw partner.
Wanneer geen toetsingsinkomen is vastgesteld, dan is de kans aanwezig dat de Belastingdienst er van uit gaat dat er genoeg wordt verdient. Mogelijk is dat in uw geval aan de hand

Ik raad u aan om eerst uw toetsingsinkomen vast te stellen. Dat kunt u hier nazoeken:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/c … ngsinkomen

#3 Re: Arbeidsrecht » Verkeerde berekening bonus » 27-03-15 22:08:06

Hoi Johannes,

Compliment, je hebt de website beter gelezen dan ik. Aan de andere kant; iets lezen en iets begrijpen zijn 2 verschillende dingen....

Dank voor je uitleg. Ik weet nu waar ik aan toe ben.
Vwb je laatste opmerking: Ik ben met je eens dat voorzichtigheid geboden is, maar over het algemeen vind ik dat de meesten hier te voorzichtig mee zijn.
Mijn werkgever overlaad mij ook met regels en procedures. Wanneer ik me daar niet aan houdt zal mijn werkgever mij daar ook op wijzen. Het is redelijk dat ik hetzelfde doe wanneer ik iets van mijn werkgever wil. Zeker gezien de wet belangrijker is dan de CAO, een huisreglement of regels van een bepaalde afdeling.

Verder is het aannemelijk dat mijn werkgever de intentie heeft zich aan de wet te houden. Ik doe niets anders dan mijn werkgever daarbij helpen.

Dus mijn advies aan iedereen die dit leest: zorg dat je goed op de hoogte bent van je rechten. Anno 2015 is een arbeidsovereenkomst een zakelijke overeenkomst tussen 2 partijen. Het is daarom belangrijk dat je je eigen positie kent en kunt verdedigen. Je kent vast wel iemand die niet datgene kreeg/krijgt van zijn werkgever waar hij/zij recht op heeft. Zorg dat dit jou niet overkomt. Je kunt je wapenen door op de hoogte te zijn van je rechten en dit forum is daarbij een goed hulpmiddel, zoals in dit geval is gebleken.

#4 Arbeidsrecht » Verkeerde berekening bonus » 25-03-15 15:57:11

KnutselSmurf
Reacties: 2

Hallo,

Twee maal per jaar ontvang ik van mijn werkgever een bonus. De bonus is een percentage van mijn bruto maandsalaris. Het percentage is afhankelijk van mijn 'prestaties'.
Het percentage is tot nu toe correct bepaald. Mijn manager doet dat zorgvuldig en in overleg met mij.

Vorig jaar constateerde ik echter dat het Bruto Salaris waarover de bonus wordt berekend niet klopt (Bedrag is lager dan mijn Bruto Salaris). Sindsdien is dat aangepast en de laatste 2 keer is het juiste bedrag gebruikt. De eerste 3 keer is mijn bonus lager uitgevallen.

Op 01-09 heb ik dat aan onze afdeling Personeelszaken doorgegeven. Ondanks herinneringen en beloften er naar te zullen kijken hebben ze hier nog niets aan gedaan.

Omdat mijn werkgever niet billijk handelt in de afhandeling hiervan ben ik voornemens ook een wettelijke verhoging en rente te vorderen bij mijn werkgever.

Mijn vraag: Is het correct dat ik in dit geval recht heb op een wettelijke verhoging en wettelijke rente ?

Forum footer

Powered by FluxBB