Gratis juridisch adviesStel gratis je vraag:

(60 c/m)

Of stel uw juridische vraag per e-mail of per chat:
  • Betaal € 24,99
  • U krijgt juridisch advies (meestal binnen een dag)
  • Beoordeel NuRecht en stuur het formulier op
  • Wij storten € 24,99 terug!
  • GRATIS!👍
Waarom?
Door de betaling van € 24,99 krijgen wij alleen serieuze vragen en geen spam. Het advies is gratis omdat wij u terugbetalen. Lees hier waarom!

  Ik accepteer de algemene voorwaarden en geef toestemming om mijn persoonsgegevens te verwerken, zoals ik gelezen heb in het Privacybeleid.
Stel je vraag  Gratis juridisch advies Gratis juridisch advies

Bekeuring / parkeerboete

Heb je een bekeuring of parkeerboete ontvangen? En ben je het niet eens met de bekeuring of parkeerboete? NuRecht helpt je graag verder! Ook als een bekeuring of parkeerboete eigenlijk juist is opgelegd, dan kan het toch zijn dat de boete kan worden verminderd. Zo kan een bekeuring of parkeerboete bijvoorbeeld worden ingetrokken als deze niet op de juiste manier is opgelegd.

Zo oordeelde het Hof in Leeuwarden over een bekeuring / parkeerboete door een bevoegde ambtenaar in de zin van artikel 3, tweede lid, WAHV moet worden opgelegd. Soms wordt een bekeuring of parkeerboete automatisch opgelegd, bijvoorbeeld als je te laat bent met de APK (algemene periodieke keuring), de WA-verzekering is verlopen, of je te laat bent met het schorsen van het voertuig. Is de bekeuring of parkeerboete automatisch opgelegd, dan kan het zijn dat dit dus niet terecht is (Zie hier de uitspraak Hof Arnhem-Leeuwarden 5 juni 2014, ECLI:NL:GHARL:2014:4324).

Heb je een vraag over een bekeuring of parkeerboete? Vertel ons waarvoor de bekeuring of parkeerboete is opgelegd en wij gaan na of hij terecht is of niet.