UitkeringStel gratis je vraag:

(60 c/m)

Of stel uw juridische vraag per e-mail of per chat:
  • Betaal € 24,99
  • U krijgt juridisch advies (meestal binnen een dag)
  • Beoordeel NuRecht en stuur het formulier op
  • Wij storten € 24,99 terug!
  • GRATIS!👍
Waarom?
Door de betaling van € 24,99 krijgen wij alleen serieuze vragen en geen spam. Het advies is gratis omdat wij u terugbetalen. Lees hier waarom!

  Ik accepteer de algemene voorwaarden en geef toestemming om mijn persoonsgegevens te verwerken, zoals ik gelezen heb in het Privacybeleid.
Stel je vraag  Gratis juridisch advies Gratis juridisch advies

Uitkering

Een uitkering is een voorziening die aan iemand wordt betaald. Een uitkering kan eenmalig zijn, maar ook kan een uitkering maandelijks worden betaald. Bijvoorbeeld een uitkering die het UWV wordt betaald, of de uitkering die door de gemeente wordt betaald (bijstands- en bijzondere bijstands- uitkering). Doorgaans bepaalt de wet wie recht heeft op een uitkering. Ook wordt in de wet vaak scherp aangegeven in welk geval iemand recht heeft op een uitkering.

Uitkering aanvragen

Een uitkering aanvragen kan bij het UWV en de gemeente. Word je werkloos, dan is het verstandig om de uitkering ook bij beiden aan te vragen. Heb je geen recht op de ene uitkering, dan misschien wel op de andere uitkering. Wordt de uitkering afgewezen, dan kun je hiertegen in bezwaar en beroep. In bezwaar wordt nogmaals gekeken of je recht hebt op een uitkering. Wordt de uitkering opnieuw afgewezen, dan kun je naar de bestuursrechter. Die kijkt dan als laatste of je wel of geen recht hebt op een uitkering. Heb je een vraag over een uitkering? NuRecht helpt graag met alle vragen over de uitkering.