Hulp nodig?

Stel hier je vraag:
 • Quickscan:
 • Snel antwoord
 • Kosten: € 4,99
Stel hier je vraag


Korte vraag, kort antwoord:
we beoordelen snel of je kans maakt.

Heb je een laag inkomen? Stuur het bewijs mee, dan helpen we voordelig - of zelfs gratis verder!

Vacatures

Vacature jurist / vrijwilliger

Vacature sluit: 31 september 2020

NuRecht is een online rechtswinkel waar men juridische vragen kan stellen per telefoon, chat en e-mail. NuRecht is vijf avonden per week geopend van 18:00 uur tot 21:00 uur. Buiten openingstijden kan men juridische vragen stellen per E-mail, waarop doorgaans binnen een dag antwoord wordt gegeven. Via de chat worden voornamelijk intakegesprekken gevoerd (5 tot 10 minuten) omdat het uitzoeken van een juridische casus de nodige tijd kost. Het antwoord wordt daarna verzonden per e-mail.

NuRecht werkt hoofdzakelijk met vrijwilligers tijdens hun rechtenstudie en met onlangs afgestudeerden die enige ervaring in de juridische adviespraktijk willen opdoen. Wij zoeken momenteel ca. 10 tot 15 nieuwe medewerkers om ons team te versterken.

NuRecht is 'online' en om die reden is men niet gebonden aan een bepaalde plaats voor het verrichten van de werkzaamheden. Iedereen werk in principe vanuit huis. De werkzaamheden zijn onbezoldigd: het werken bij NuRecht is onbetaald vrijwilligerswerk, dat de medewerkers vooral in staat stelt om ervaring op te doen.

Om bij NuRecht te kunnen werken dien je te beschikken over een pc of laptop met internet. Daarbij gaan wij ervan uit dat je tenminste een jaar beschikbaar bent en dat je gemiddeld eens per week een dienst draait (dus 52 diensten). We werken binnen een team (doorgaans ca. 3 vrijwilligers per avond) waarbinnen overleg mogelijk is en waar je ook van elkaar kunt leren, want alle antwoorden die NuRecht geeft worden altijd eerst nog door een collega nagekeken.

Let op: Wie het eerst komt (en inhoudelijk voldoet), het eerst maalt!

Vereisten

Wij zoeken momenteel nieuwe collega's met minimaal:

 • Een opleiding Bachelor Nederlands Recht/ Rechtsgeleerdheid,
 • En die (ten minste) 12 maanden beschikbaar zijn gedurende ca. 1 avond (drie uur) per week.


Heb je interesse om als vrijwilliger bij NuRecht aan de slag te gaan en voldoe je aan de bovenstaande vereisten, stuur dan een bericht met:

 • Je CV,
 • Je diploma's en
 • Je cijferlijsten

 • naar:

  E-mail

  Geef daarbij als onderwerp van de e-mail: Vacature vrijwilliger augustus 2020

  Let op: via dit e-mailadres beantwoorden wij géén juridische vragen!


Zelfstandige juristen

Ben je een zelfstandig jurist en wil je samenwerken met NuRecht? Indien wij cliënten doorverwijzen in ons advies, dan doen wij dat zoveel mogelijk binnen ons netwerk (zie Netwerk). Wil je opgenomen worden in het Netwerk? Neem dan contact op via ons algemene e-mailadres (zie contact).

Contact