Hulp nodig?

Stel hier je vraag:
  • Quickscan:
  • Snel antwoord
  • Kosten: € 4,99
Stel hier je vraag


Korte vraag, kort antwoord:
we beoordelen snel of je kans maakt.

Heb je een laag inkomen? Stuur het bewijs mee, dan helpen we voordelig - of zelfs gratis verder!

Bestuursrecht

Met het bestuursrecht krijgt iedereen vroeg of laat te maken:


In al die gevallen gaat het om een geschil tussen een burger en de overheid. De mogelijkheid om burgers in staat te stellen zich te verweren tegen de overheid, wordt in verschillende wetten geboden. Als rechtswinkel (wetswinkel) bieden wij gratis juridisch advies. Maar uiteraard kunt u ook altijd een jurist of advocaat inschakelen.


Hoewel het formeel niet noodzakelijk is om daarbij een advocaat in te schakelen, blijkt het vaak wel wenselijk om enige kennis van het recht te hebben. Met goede argumenten kom je bijvoorbeeld niet ver wanneer je net één dag te laat bent met het indienen van je bezwaarschrift. En mag je eigenlijk wel afgaan op de goede woorden van de gemeenteambtenaar?

Direct in actie komen!

Het meest belangrijke in bestuursrechtelijke kwesties is om meteen SCHRIFTELIJK aan de bel te trekken; ben je een dag te laat, dan kan de rechter niets anders dan concluderen dan dat je een dag te laat bent...

In beginsel kan tegen elk besluit van de overheid (dat tot een bepaalde persoon is gericht) bezwaar worden gemaakt indien men het er op goede gronden niet mee eens is. Goede 'juridische' gronden welteverstaan. Omdat een bezwaarschrift pas zinvol is als het kans van slagen heeft, is het verstandig om vooraf te weten op welke manier het kans van slagen heeft.

6 Weken

NuRecht adviseert om in elk geval tijdig in actie te komen indien u het niet eens bent met een besluit. Gewoonlijk hebt u hiervoor enkel zes weken de tijd. Laat u tijdig informeren.