Gratis juridisch adviesStel gratis je vraag:

(60 c/m)

Of stel uw juridische vraag per e-mail of per chat:
  • Betaal € 14,99
  • U krijgt juridisch advies (meestal binnen een dag)
  • Geef een beoordeling en stuur het formulier op
  • Wij storten € 14,99 terug!
  • GRATIS!
Waarom?
Door de betaling van € 14,99 krijgen wij alleen serieuze vragen en geen spam. Het advies is gratis omdat wij u terugbetalen. Lees hier de toelichting!

  Ik accepteer de algemene voorwaarden
Vraag stellen    Gratis juridisch advies    Gratis juridisch advies


Hoe werkt gratis?

Door een betaling vooraf voorkomen wij spam en 'minder serieuze vragen' waar iedereen gemakkelijk zelf het antwoord op via Google kan vinden. Verder hebt u de mogelijkheid om ons een deel van de betaling te doneren, als u bijvoorbeeld blij bent met ons advies. Maar natuurlijk kunt u ook het gehele bedrag terugvragen.

NuRecht ontvangt geen subsidie van de overheid of van een gemeente, zoals doorgaans alle rechtswinkels dat krijgen. Zo ontving de rechtswinkel in Tilburg in 2011 bijvoorbeeld maar liefst € 268.337.- aan subsidie [1]. Omgerekend naar het aantal vragen die deze rechtswinkel kreeg (1372 vragen volgens het jaarverslag [2]) gaat het dan om het bedrag van € 195,58 per vraag!

Indirect betaalt iedere Nederlander daaraan dus mee via de staatskas. Maar ook het Juridisch Loket wordt bijvoorbeeld geheel door de overheid bekostigd en zelfs dan nog heeft het onlangs de openingstijden moeten beperken. Ook bij het Juridisch Loket gaat het om grote bedragen: zo kostte het wijzigen van de naam van het oude 'Bureau voor Rechtshulp' naar die van 'Het Juridisch Loket' maar liefst ca. € 30 miljoen. Ofwel: 1 miljoen per vestiging...

NuRecht ontvangt geen subsidie en kan enkel blijven bestaan doordat wij soms donaties ontvangen en door de kosten die met het telefonisch advies worden betaald. Daarvoor betaalt u € 0,60 per minuut, waar overigens een partij als De Jurofoon het maximaal toegestane bedrag vraagt van € 0,90 per minuut. Ook hier proberen wij dus het advies betaalbaar te houden, maar zijn wij anderzijds wel genoodzaakt om Stichting NuRecht te kunnen bekostigen.

Wij helpen u, help ons ook ?

Natuurlijk hebben wij net als alle andere rechtswinkels om subsidie gevraagd bij de overheid en ook hebben wij dit in 2013 aan alle (toen) 306 gemeenten van Nederland gevraagd. Enkel de gemeente Groningen heeft eenmalig € 500,- beschikbaar gesteld; alle andere gemeenten hebben de subsidie afgewezen. De reden: NuRecht is een online rechtswinkel en daarom zegt elke gemeente: "U beantwoordt niet alleen vragen van mensen uit onze gemeente, dus krijgt u geen subsidie!" De meeste vragen die wij beantwoorden komen overigens uit Amsterdam. En de overheid (de Raad voor Rechtsbijstand) laat weten: "De Raad honoreert geen subsidieverzoeken van 'nieuwe' rechtswinkels".

NuRecht is gestart in 2013 omdat wij menen dat juridisch advies veel gemakkelijker via internet kan worden gegeven. Die missie is geslaagd want NuRecht is enorm gegroeid, zij het dus zonder de hulp van de overheid of gemeenten zoals andere rechtswinkels die krijgen. Jammer, zo vinden wij, nu deze rechtswinkels blijkens hun jaarverslagen vaak steeds minder vragen krijgen, de subidie in de huur van een pand gaat zitten, en steeds meer mensen via internet een rechtswinkel bezoeken... NuRecht dus!

Wij bestaan puur op grond van uw donatie (waarvoor hartelijk dank!). Wij willen het advies echter ook gratis houden voor wie geen donatie kan missen, of voor wie dit gewoon niet nodig vindt. Wel vragen wij om een beoordeling te geven, zodat ook anderen van onze dienstverlening kunnen horen en dat ook in Google kunnen vinden. Daarna betalen wij u terug als u wilt, of betalen wij een deel terug als u ons een deel wilt schenken.

Waarom een formulier?

Iedereen die de betaling terugvraagt geeft een beoordeling en die is openbaar. Zou iemand kwaad willen, dan zou hij ons dus gemakkelijk om terugbetaling kunnen vragen op naam van een ander, zonder dat hijzelf een betaling heeft gedaan! Het systeem is daardoor fraudegevoelig en daarom vragen wij u dus een formulier in te vullen, zodat wij kunnen checken of u de betaling écht zelf hebt gedaan, of de beoordeling (review) ook van u afkomstig is en vragen wij u om uw rekeningnummer en de gegevens van uw dossier. Verder kunt u eventueel in dit formulier aangeven of u ons een deel van uw betaling wilt doneren of niet.

Waarom niet via Paypal of iDEAL?

Dat zou inderdaad veel gemakkelijker zijn, maar voor elke betaling die NuRecht ontvangt of die wij zelf doen, worden kosten berekend. Als u ons € 14,99 betaalt, dan ontvangen wij dus een kleiner bedrag. En op het moment dat wij € 14,99 zouden terugbetalen via Paypal of iDEAL, dan kost het onze stichting dus tweemaal geld om u gratis juridisch advies te kunnen geven. Op die manier is het nog lastiger om uit de kosten te komen, zonder subsidie van de overheid of gemeenten... Om die reden betalen wij u dus terug via overschrijving op uw bankrekeningnummer: zo betalen wij alleen geld voor het ontvangen van uw € 14,99 en is het verlies voor NuRecht wat minder groot. Wij geven graag gratis juridisch advies, maar willen daarbij wel waar mogelijk zorgen dat wij niet onnodig kosten maken om het advies voor u gratis te laten zijn.

Als u dus uw vraag stelt aan NuRecht, bedenk dan dat wij u terugbetalen via uw bankrekening nadat wij van u de benodigde gegevens hebben ontvangen en uw beoordeling.

Nog vragen ?

Heb je nog vragen over de terugbetaling, kijk dan op onze pagina met veelgestelde vragen.Voetnoten - bronnen


[1] In 2011 ontving de rechtswinkel in Tilburg (Stichting Juridische EHBO) van de gemeente een subsidie van € 268.337.- en in 2013 het bedrag van € 269.786.- en daarnaast nog eens € 60.000,- extra in verband met ‘financiële nood’, naast de subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand.

[2] Het jaarverslag van de rechtswinkel in Tilburg (Stichting Juridische EHBO) van 2013 is niet op de website te vinden, maar in 2011 (het meest recente jaar) bedroeg het aantal vragen 1372