Hoe werkt gratis?

NuRecht wil gewoon het beste gratis juridische advies geven dat je kunt krijgen, maar dan alleen aan wie het ook echt nodig heeft! Dus geen advies dat iedereen zelf eenvoudig op internet kan vinden... (of je nu jurist bent of niet). Dan zouden wij voor niets bezig zijn, terwijl iemand anders onze hulp goed had kunnen gebruiken. Dat juridische advies geven we, en dat doen we dus gratis!

Maar, als je gratis juridisch advies geeft en iedereen dat (te) gemakkelijk kan vragen, dan wordt je al snel overspoeld met duizenden vragen per dag. Vooral veel vragen die niet serieus zijn of waarvan iedereen zelf gemakkelijk op internet het antwoord kan vinden. Daarom kun je ons dus alleen een vraag stellen als je eerst een betaling doet, want dan krijgen wij alleen vragen die ergens over gaan. De betaling krijg je naderhand weer terug, als je een hyperlink naar NuRecht plaatst en het formulier opstuurt.

Waarom een beoordeling?

Van anderen die ons een beoordeling hebben gegeven, kunt u lezen hoe wij proberen top advies te geven! Bij Google+ hebben wij al veel beoordelingen, maar bij Trustpilot nog niet en daarom vragen wij om daar een beoordeling te geven.

Waarom een hyperlink?

NuRecht is een kleine stichting en werkt met vrijwilligers om het allerbeste gratis juridisch advies te geven dat je gratis kunt krijgen. Maar omdat het gratis is, hebben wij niet de reclamemiddelen als advocatenkantoren met een hoog uurloon, of door de overheid gesubsidieerde organisaties die niet zelf hoeven te betalen. En wie niet groot is, moet slim zijn!

Om gevonden te worden op Google wil je bovenaan staan in de resultaten, want daar kijkt iedereen. Google plaatst een website hoger in de resultaten als er veel hyperlinks naar die site zijn, alsof gedacht wordt: “Er zijn zoveel links naar die site, dan zal die wel interessant zijn. Laten we die maar hoog in de resultaten zetten!”

Advocatenkantoren en de overheid betalen bedrijven fors om dit voor hen te regelen: Search Engine Optimization (SEO). NuRecht heeft die middelen niet, maar als wij voor elk gratis advies een link terug krijgen, dan werkt dat hetzelfde. Slim :) Om u dus gratis te helpen, vragen wij deze link terug. Wij zijn doorgaans een uur of langer per vraag bezig om die te beantwoorden, en dan lijkt het ons niet teveel gevraagd om een link naar NuRecht terug te vragen. En anders hebt u een goed advies voor maar € 24,99!

Waar moet de link aan voldoen?

Particulieren (consumenten die een niet bedrijfsmatige- of op een organisatie ziende vraag hebben) kunnen de hyperlink overal plaatsen op het internet, mits het op een relevante pagina is. Dus bijvoorbeeld op een forum over het recht, een pagina waar iets juridisch wordt besproken of waar men juridische vragen kan stellen om een antwoord te krijgen. Er zijn duizenden forums op het internet waar iedereen zich kan registreren en een bericht kan achterlaten met een link naar NuRecht. Iedereen is hier dus toe in staat. En indien u zelf een website hebt, dan kunt u de link natuurlijk ook daarop plaatsen. In dat geval geldt hetzelfde als voor een ondernemer (op de homepage). Het kost misschien even 10 minuten, waar wij gemiddeld 60 minuten of langer met uw vraag zijn bezig geweest. Dat lijkt ons niet teveel gevraagd...

Indien u de hyperlink plaatst als particulier op de website van een andere partij, dan dient u uiteraard niet alleen de link zelf te plaatsen maar ook aan te geven waarom u dat doet. Vandaar ook dat het op een relevante pagina moet zijn. Indien u ons bijvoorbeeld een vraag hebt gesteld over kinderalimentatie en de link zou zetten op een pagina waar verschillende mensen discussiëren over hoe kinderalimentatie kan worden gewijzigd, dan zou u kunnen schrijven:

"Ik heb de vraag hoe ik mijn alimentatie kan wijzigen voorgelegd aan NuRecht en kreeg binnen een dag een helder antwoord. Da’s dus altijd een handige optie."

Bedrijven, stichtingen, organisaties, ondernemers etc. kunnen evengoed gratis advies krijgen, maar daarvoor vragen wij een link terug op de homepage van deze organisatie voor 100% terugbetaling. Ook die plek kunt u aangeven in het formulier. Kiest u ervoor om de link niet op de homepage te plaatsen maar op een andere plaats op uw pagina, dan schenkt u daarmee in ieder geval 75% van uw betaling aan NuRecht. De link moet uiteraard wel op de pagina blijven staan.

De link moet verwijzen naar www.nurecht.nl en indien deze verwijzing achter een andere aanduiding staat (anchor), dan dient daar ‘Juridisch advies’ of ‘Juridisch loket NuRecht’ te staan als tekst waar op geklikt kan worden om naar de website van NuRecht te worden doorgestuurd.

Waarom een formulier?

Iedereen die de betaling terugvraagt maakt een hyperlink naar NuRecht. Om te zien waar deze gevonden kan worden, dient dat in het formulier te worden aangegeven. Op die manier kunnen wij dat registreren en voorkomen dat iemand gebruik maakt van een hyperlink op internet naar NuRecht die iemand anders al eens heeft geplaatst. Verder kunt u eventueel in dit formulier aangeven of u ons een deel van uw betaling wilt doneren of niet.

Waarom niet via Paypal of iDEAL?

Dat zou inderdaad veel gemakkelijker zijn, maar voor elke betaling die NuRecht ontvangt of die wij zelf doen, worden kosten berekend. Als u ons € 24,99 betaalt, dan ontvangen wij dus een kleiner bedrag. En op het moment dat wij € 24,99 zouden terugbetalen via Paypal of iDEAL, dan kost het onze stichting dus tweemaal geld om u gratis juridisch advies te kunnen geven. Op die manier is het nog lastiger om uit de kosten te komen, zonder subsidie van de overheid of gemeenten... Om die reden betalen wij u dus terug via overschrijving op uw bankrekeningnummer: zo betalen wij alleen geld voor het ontvangen van uw € 24,99 en is het verlies voor NuRecht wat minder groot. Wij geven graag gratis juridisch advies, maar willen daarbij wel waar mogelijk zorgen dat wij niet onnodig kosten maken om het advies voor u gratis te laten zijn.

Als u dus uw vraag stelt aan NuRecht, bedenk dan dat wij u terugbetalen via uw bankrekening nadat wij van u de benodigde gegevens hebben ontvangen en uw hyperlink hebben gezien.

Nog vragen ?

Heb je nog vragen over de terugbetaling, kijk dan op onze pagina met veelgestelde vragen.